Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje


1. Izaberite željene artikle
2. Ubacite u košaricu i popunite obrazac "NARUČIVANJE".

 Ako prije narudžbe želite mijenjati sadržaj košarice, u opciji "košarica" možete to učiniti. Molimo Vas obratite pažnju na ikonicu "POTVRDA IZMJENE" kako bi zabilježili promjene.

Dostava hrvatskom poštom- odaberite željenu stavku

Trošak dostave do  2kg, paketi iznad 2 kg bit će obračunati prema troškoviniku dostavne kuće, te će kupac biti obaviješten putem maila                                    

Nakon što narudžba bude obrađena dodaje se odbrani iznos dostave ili ostvareno pravo na besplatni dostavu ,te šaljemo obavijest mailom

♦ Kod plaćanja pouzećem na iznos +2,83% naknada transakijce pošte koje pošta potražuje od strane kupca


Također Vas molimo da pri popunjavanju obrasca "naruči" obratite pažnju na način plaćanja i dostavu te na podatke ukoliko ste pravna osoba ili obrtnik, kako bi Vam mogli isporučiti R2 račun.

Cijene su izražene i u eurima ,iznos u eurima je izračunat po tečaju 1 EUR = 7,53450 KN

 

NAČIN DOSTAVE I PLAĆANJA

 

1. HRVATSKA POŠTA


♦ Možete navesti drugu adresu (adresa na radnom mjestu)
♦ Način plaćanja pouzećem, uplatnicom ili internet bankarstvo, kod narudžbe označite internet bankarstvo iako cete platiti općom     uplatnicom.

♦ Kod plaćanja pouzećem na iznos +2,83% naknada transakijce pošte koje pošta potražuje od strane kupca

♦ Nakon  potvrde narudžbe javit ćemo Vam toćan iznos za uplatu i sve potrebne podatke s obzirom da se rade o  unikatnim artiklima.

♦ Podaci za plaćanje  internet bankarstvom ili općom uplatnicom,

   Obrt Maružin Divkovićeva 8 Pula
OTP banka račun br. IBAN: HR28 24070001100167923

    Model plaćanja HR00

    Poziv na broj 2021

 

♦ Narudžbe šaljemo  radnim danom nakon što uplata bude vidljiva na našem računu,obavijesti šaljemo mailom ili sms porukom o detaljima dostave kada možete očekivati isporuku.

♦ dostava od 2 do 5 dana

♦ narudžbe šaljemo samo unutar Hrvatske 

 

♦  Narudžbe šaljemo idući radni dan uz prethodno kontaktiranje kupca putem maila,o vrijednosti narudžbe, te kada mogu očekivati dostavu naručene narudžbe

♦  ako se radi o više komada u narudžbi,kupca ćemo obavijestiti o mogućnosti izrade i terminu slanja

♦  Narudžbe naručene s naznakom rezervacije na izrađene artikle na više dana neodobravamo.

♦  Narudžbe koje su odabrale internet plaćanje, a račun nije podmiren u roku sedam radnih dana od naše obavjesti mailom o  iznosu plačanja, tada smatramo da je kupac odustao od kupnje te se narudžbe storniraju

Ako kupac ne podigne narudžbu  s načinom plaćanja pouzećem i narudžba nam se vrati, sljedeću narudžbu koju napravi gubi pogodnost besplatne poštarine na ostvareni iznos te ima samo mogućnosti plaćanja internet bankarstvom. Narudžbu šaljemo samo kad uplata bude vidljiva na našem računu. Nakon realizirane narudžbe od strane kupca,  na sljedećoj narudžbi mu se vraća pogodnost besplatne poštarine na ostvareni iznos.

 

 

U cijenama Pdv nije obraćunat temeljem čl.22 st.1 zakona o Pdv-u

 


VELEPRODAJA UPIT NA TEL 098795379

 

♦  Za sva ostala pitanja ili reklamacije, kontaktirajte nas na e-mail: obrt.maruzin@gmail.com ili na mob 098 795379

Reklamacija artika za povrat novca u roku od 15 dana uz priložen račun i artikal koji se vraća.Kupac šalje reklamacije putem pošte uz povratnicu.Kupac šalje o svom trošku povrat.

Radnim danom od ponedeljka do petka od 10:00 do 12:00 putem telefona kontakt s strankama

 

Prema zakonu o zaštiti potrošaća maloljetne osobe kao i potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to za njih mogu obaviti samo zakonski zastupnici

UVIJETI KUPNJE


OPĆENITO

 • Internet stranice www.obrt-maruzin.hr su u vlasništvu Obrt Maružin je obrta Maružin vl. Mladen Maružin,Divkovićeva 8 Pula 52100 OIB:55812883930 Opći uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja Obrt Maružin.  Prilikom prve kupnje kupac se treba registrirati i pritom ispuniti sva zahtijevana polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati. Obrt Maružin ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti. Obrt Maružin se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Registrirani korisnik ima pravo kupovati artikle na stranicama ww.obrt-maruzin.hr i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.

Obrt Maružin zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Obrt Maružin nastoji prikazati informacije o artiklima točnima i ažurnima, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Obrt Maružin ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Fotografije i prikazi na ovim stranicama i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske - za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika, Obrt Maružin će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Pravila postupanja trgovaca

Ovi uvjeti kupnje predstavljaju pravila postupanja po kojima se trgovac obvezuje postupati u svojoj poslovnoj praksi.

NARUČIVANJE

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude Obrt Maružin prikazane na internetskim stranicama www.obrt-maruzin.hr. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i Obrt Maružin postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH. Račun koji će kupac primiti zajedno s naručenom robom predstavlja potvrdu o sklopljenom ugovoru te sadrži sve potrebne podatke iz članka 57. ZZP.

Obrt Maružin se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, Obrt Maružin kontaktirati će korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda Obrt Maružin izvršiti će povrat sredstava.

CIJENE

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i Pdv nije obračunat temeljem čl.90 st. 2 zakona o Pdv-u. Cijene su prikazane u eurima izračunate prema tećaju 1 EUR = 7,53450 KN. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici, ili do isteka zaliha.

Troškovi poštarine se naplačuju prema uvijetima poslovanja .Kod iznimnih promjena uvijeta troškova poštarina Obrt Maružin poziva na pravo da zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku.

UVJETI DOSTAVE I ISPORUKE

. Svu robu iz našeg prodajnog asortimana dostavljamo na cijelom području RH. Dostava naručenih i plaćenih proizvoda odvija se putem dostavne hrvatske pošte. Robu dostavljamo najkasnije u roku 5 radnih dana (ne računajući subote i nedjelje) od dana kada je narudžba zaprimljena (kod plaćanja pouzećem), odnosno od dana kad je naplata narudžbe verificirana (kod plaćanja virmanom).

Prilikom preuzimanja korisnik je dužan identificirati se djelatniku dostavne službe. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna vanjska oštećenja pošiljke tj. paketa i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva veća vanjska oštećenja. U tom slučaju vas molimo da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. U slučaju ispravnosti pošiljke kupac potpisuje dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke.

JAMSTVO, UVJETI POVRATA I REKLAMACIJE

Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike Obrt Maružin te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom. U tom slučaju, Obrt Maružin će, o svom trošku,  korisniku isporučiti novi proizvod.

U ostalim slučajevima, reklamacije na naručenu robu rješavaju se u okviru jamstvenog roka i pod uvjetima jamstva za taj proizvod, gdje korisnik kontaktira Obrt Maružin na način koji je najprikladniji (putem telefona, e-maila, ), pogledati detalje pod opcijom stranice "Uvjeti" > "Reklamacije i povrati".

 

POVRATI: obzirom da je putem interneta teže odabrati idealan proizvod, www.obrt-maruzin.hr omogućuje jednostavne povrate i zamjene proizvoda u roku od 14 dana.

Ukoliko niste zadovoljni s proizvodom koji ste naručili, možete ga vratiti uz povrat punog plaćenog iznosa, uključujući i iznos dostave ukoliko je naplaćen (samo za povrat cijele narudžbe).

 Svi proizvodi koje se vraćaju moraju biti nekorišteni, nenošeni i neotvoreni te sa svim isporučenim dijelovima te u originalnom pakiranju. Trošak dostave do našeg skladišta za proizvode koje vraćate ili mijenjate snosite samostalno (poštom ili dostavnom službom),

Za povrate i zamjene nekorištenih i neotvorenih proizvoda molimo da nas prethodno kontaktirate na tel: 098 79 53 79 ili e-mail: obrt.maruzin@gmail.com

 Napomene

• Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni
• Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji da izvršimo povrat sredstava
• Povrat sredstava će biti izvršen sukladno zakonskom roku od 14 dana (ZZP), tj. nakon što zaprimimo proizvod na skladište
• Prilikom povrata i zamjena ispravnih proizvoda, kupac je odgovoran da prikladno zapakira proizvod/e u kartonsku kutiju kako ne bi došlo do oštećenja proizvoda prilikom transporta. Ukoliko do oštećenja dođe jer kupac nije zaštitio proizvod prilikom pakiranja (npr. vraćeni proizvodi zamotani u običan papir ili vrećicu) – povrat ili zamjena neće biti uvaženi.
• Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

JAMSTVO: Svi proizvodi ponuđeni na stranicama www.obrt-maruzin.hr pokriveni su jamstvom proizvođača. Jamstvene uvjete na proizvode je odredio proizvođač i kao takve ih Obrt Maružin prenosi korisnicima. Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je proizvod promijenio svojstva ili prestao raditi, proizvod možete vratiti i on će biti zamijenjen za jednaki ispravan proizvod ili drugi proizvod po vašem izboru. Samo u slučaju da nismo u mogućnosti učiniti gore navedeno, za isti će vam biti vraćen iznos vrijednosti proizvoda unutar 14 radnih dana od dana prijave reklamacije. U slučaju reklamacije, molimo vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom ili telefonski s opisom problema.
Napomene
Jamstvo uvažavamo jedino uz račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.

Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima
• Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
• Zbog kvarova nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
• Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
• Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
• Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
• Nepravilnom upotrebom te izloženošću uređaja neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
• Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima

Oštećenja u dostavi, krivi proizvodi, neispravni proizvodi

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom ili telefonski) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima
Napomene
• Prilikom zamjene neispravnih proizvoda, novom proizvodu se prije slanja provjerava ispravnost.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Obrt Maružin odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima. 

Izvansudsko rješavanja potrošačkih sporova

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

Online rješavanje sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova, omogućena je “Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova” (Platforma za ODR) na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/odr

Pravo na jednostrani raskid ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 72.)

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
(3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Upute za jednostrani raskid ugovora

• Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
• Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a možete nas zatražiti i primjer obrasca o jednostranom raskidu ugovora na 098 79 53 79 ili putem mail-a na obrt.maruzin@gmail.com)
• Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
• Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
• Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
• Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
• Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako ste prije isteka naprijed navedenog roka poslali robu na našu adresu.
• Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.
• Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ime, prezime potrošača: __________________________________________

Adresa potrošača: ______________________________________________

Prima:

Obrt Maružin

Divkoviceva 8

52100 Pula

098 79 53 79

e-mail:obrt.maruzin@gmail.com

Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača)

iz ___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:

___________________________________________________________ (upišite naziv artikla)

prema broju računa ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta) primljene

dana _____________________. (upišite datum) U _____________________ (grad/mjesto) dana

_____________________. (datum). __________________________ Potpis potrošača (samo ako

 


se ovaj obrazac ispunjava na papiru). ___________________________ Datum, mjestoObrazac za jednostrani raskid ugovora možete zatražiti od nas putem telefona na 098 79 53 79 ili putem mail adrese obrt.maruzin@gmail.com Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

 

Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 77.)

(1) Osim ako je trgovac ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. ovoga Zakona, obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
(2) Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu iz stavka 1. ovoga članka na vrijeme ako prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka pošalje robu ili je preda trgovcu, odnosno osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.
(3) Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.
(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora bila dostavljena potrošaču u njegov dom, trgovac mora preuzeti robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.
(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
(6) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora u skladu s člankom 57. točkom 8. ovoga Zakona, potrošač ne odgovara za umanjenje vrijednosti robe, bez obzira na uzrok umanjenja vrijednosti robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 79.)

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
• Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
• Predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
• Predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

 Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe u sjedište Obrt Maružin. u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZZP.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode korisnik može platiti putem opće uplatnice, internet bankarstvom (pošiljka se šalje nakon verifikacije uplate), te gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke (pouzećem).

Ukoliko korisnik odabere plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, na njegovu e-mail adresu bit će poslana potvrda narudžbe te podaci potrebni za provedbu uplate. Naručeni proizvodi dostavljaju se korisniku po verificiranju uplate, a u skladu s uvjetima dostave. 

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju na web shopu, možete se registrirati (kreirati račun), ili koristiti mogućnost "Brza košarica".

Kreiranje računa: nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Izgubljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa, budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive'. Nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Brza košarica: Nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave, te odabira načina plaćanja, poslati ćemo Vam potvrdu o primljenoj narudžbi.

Izjava o privatnosti

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača (“Narodne novine” broj 41/14), članak 11., Obrt Maružin. ne ustupa osobne podatke kupaca trećoj osobi bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca te prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima/korisnicima.

Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne.

Redovito se kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

 Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podaci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani. Svi djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

KOMUNIKACIJA

Na korisnikovu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o isporuci ili otkazivanju, . Dužnost je korisnika dati ispravne podatke o važećoj e-mail adresi.

KONTAKTI I PRIGOVORI POTROŠAČA

Sukladno čl.10 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pismenom obliku (poštom) ili na e-mail koji je ovdje u nastavku naveden. Isto tako primjedbe ili prijedloge vezane uzwww.obrt-maruzin.hr možete dostaviti u elektronskom (mail) ili pismenom obliku (poštom, ), koristeći sljedeće kontakte:

KONTAKTI ZA PRIMJEDBE, PRIJEDLOGE I PRIGOVORE POTROŠAČA:

obrt.maruzin@gmail.com

 

ili pismeno na adresu:

Obrt Maružin

Divkovićeva 8

52100 Pula

Odgovor na Vaš prigovor vratiti ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

 

 

 

 

 

PROMJENE OPĆIH UVJETA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Obrt Maružin može izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete zaštite osobnih podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na web stranici  http://www.obrt-maruzin.hr/. Izmjene i dopune Općih uvjeta zaštite osobnih podataka stupaju na snagu odmah po objavi na web stranici http://www.obrt-maruzin.hr/

Korisnik kao ispitanik odgovoran je i obvezan prije svakog davanja osobnih podataka pregledati i proučiti važeće Opće uvjete zaštite osobnih podataka koji su dostupni na web stranici http://www.obrt-maruzin.hr/

OSOBNI PODACI KOJI SE OBRAĐUJU I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Na internetskoj stranici http://www.obrt-maruzin.hr/ Obrt Maružin prikuplja sljedeće osobne podatke ispitanika: ime i prezime, adresa, poštanski broj, grad, broj telefona, adresa e-pošte, adresa slanja proizvoda, tvrtka.

Uvid u osobne podatke korisnika mogu imati, u izvršavanju svoga djelokruga posla vezano za ugovore o kupoprodaji koje kupci sklapaju sa Obrt Maružin sljedeće osobe: pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju ugovora o kupoprodaji kao što su dostavne službe, knjigovodstveni servisi, informatička podrška, marketinška podrška, društva koja su povezana sa Obrt Maružin javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju Obrt Maružin. vodi zbirke o osobnim podacima.

Kupac daje suglasnost da Obrt Maružin može obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenja odnosa sa kupcima te unapređenja usluga. Obrt Maružin navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja ugovora, zaštite interesa korisnika i Obrt Maružin te sprječavanja eventualnih zloporaba, potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Obrt Maružin koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika. Obrt Maružin će čuvati osobne podatke onoliko koliko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima.

Obrt Maružin će osigurati da se osobni podaci korisnika drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe  Obrt Maružin

Obrt Maružin se obvezuje korisnicima omogućiti pristup njihovim osobnim podacima koje posjeduje kako bi osiguralo da su osobni podaci točni, potpuni i ažurirani.

Ukoliko korisnici zatraže ispravak ili brisanje njihovih osobnih podataka, Obrt Maružin će takve podatke izmijeniti ili ukloniti.

 

Obrt Maružin ne bilježi niti ne pohranjuje transakcijske podatke korisnika potrebne za plaćanje putem internet bankarstva.

Obrt Maružin će čuvati osobne podatke onoliko koliko je to potrebno za svrhe predviđene ovim Općim uvjetima.

Voditelj zbirke osobnih podataka je Obrt Maružin .

Voditelj zbirke osobnih podataka za svaku zbirku osobnih podataka koju vodi, uspostavlja i vodi evidenciju koja sadrži temeljne informacije o zbirci, a osobito sljedeće:

 • naziv zbirke,

 • naziv, odnosno osobno ime voditelja zbirke i njegovo sjedište, odnosno adresu,

 • svrhu obrade,

 • pravni temelj uspostave zbirke podataka,

 • kategorije osoba na koje se podaci odnose,

 • vrste podataka sadržanih u zbirci podataka,

 • način prikupljanja i čuvanja podataka,

 • vremensko razdoblje čuvanja i uporabe podataka,

 • osobno ime, odnosno naziv primatelja zbirke, njegovu adresu, odnosno sjedište,

 • naznaku unošenja, odnosno iznošenja podataka iz Republike Hrvatske s naznakom države, odnosno međunarodne organizacije i inozemnog primatelja osobnih podataka te svrhe za to unošenje, odnosno iznošenje propisano međunarodnim ugovorom, zakonom ili drugim propisom, odnosno pisanim pristankom osobe na koju se podaci odnose,

 • naznaku poduzetih mjera zaštite osobnih podataka.

Osobni podaci u zbirkama osobnih podataka su odgovarajuće zaštićeni od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštenih promjena ili dostupa.

Voditelj zbirke osobnih podataka poduzeo je tehničke, kadrovske i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka koje su potrebne da bi se osobni podaci zaštitili od slučajnog gubitka ili uništenja i od nedopuštenog pristupa, nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja te svake druge zlouporabe i utvrdio je obvezu osoba koje su zaposlene u obradi podataka na potpisivanje izjave o povjerljivosti.

 

Korisnik web stranice http://www.obrt-maruzin.hr/  ima pravo dobiti informacije o prikupljanju i obradi njegovih osobnih podataka od voditelja zbirke osobnih podataka. Voditelj zbirke osobnih podataka dostaviti će najkasnije u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva, svakom korisniku web stranice http://www.obrt-maruzin.hr/ na njegov zahtjev, odnosno zahtjev njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika:

 1. dati potvrdu o tome da li se osobni podaci koji se odnose na njega obrađuju ili ne,

 2. dati obavijest u razumljivom obliku o podacima koji se odnose na njega čija je obrada u tijeku te o izvoru tih podataka,

 3. omogućiti uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se odnose na njega te njihovo prepisivanje,

 4. dostaviti izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka koji se na njega odnose, a koji moraju sadržavati i naznaku svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka,

 5. dostaviti ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje osobne podatke koji se odnose na njega,

 6. dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka koja se na njega odnosi.

Voditelj zbirke osobnih podataka dužan je na zahtjev korisnika web stranice http://www.obrt-maruzin.hr/ , odnosno njegovih zakonskih zastupnika ili punomoćnika dopuniti, izmijeniti ili brisati osobne podatke ako su podaci nepotpuni, netočni ili neažurni.


Neovisno o zahtjevu korisnika web stranice http://www.obrt-maruzin.hr/ u slučaju ako voditelj zbirke osobnih podataka utvrdi da su osobni podaci nepotpuni, netočni ili neažurni, isti će ih sam dopuniti ili izmijeniti.